OEKO-TEX Klasse 1: De Hoogste Standaard voor Veilig Textiel

OEKO-TEX Standard 100 is een internationaal erkend certificeringssysteem voor textielproducten, ontworpen om consumenten te verzekeren dat de geteste artikelen vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid. OEKO-TEX klasse 1 is de meest strikte certificeringsklasse binnen dit systeem, en hoewel het oorspronkelijk gericht was op textielproducten voor baby's en jonge kinderen, kan het ook van toepassing zijn op producten voor volwassenen.

Een product dat de OEKO-TEX klasse 1 certificering heeft, voldoet aan zeer strenge criteria met betrekking tot de aanwezigheid van chemische stoffen. Deze klasse is bedoeld voor textielproducten die in direct contact komen met de huid van volwassenen, inclusief kleding, beddengoed en andere textielartikelen.

Om deze certificering te verkrijgen, ondergaan de producten uitgebreide tests in gecertificeerde laboratoria. Deze tests worden uitgevoerd volgens strikte richtlijnen en criteria die zijn vastgesteld door OEKO-TEX. Ze omvatten onder andere het testen op zware metalen, pesticiden, ftalaten, formaldehyde en andere schadelijke chemicaliën. Producten die voldoen aan de eisen van klasse 1, kunnen als veilig worden beschouwd voor langdurig contact met de huid van volwassenen, omdat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.

Kortom, de OEKO-TEX klasse 1 certificering biedt consumenten de zekerheid dat textielproducten vrij zijn van schadelijke stoffen en veilig zijn voor dagelijks gebruik.