Loungewear - wat is het?

De term 'loungewear' is ontleend aan het Engels, waar het verwijst naar kleding die bedoeld is om thuis te worden gedragen terwijl u ontspant. Oorspronkelijk verwees loungewear naar elegantere kleding die thuis door rijke mensen werd gedragen. Daartoe behoorden gewaden, kimono's en kaftans die waren gemaakt van delicate, luxueuze stoffen zoals zijde, fluweel en satijn.

In de jaren twintig werd de term loungewear overgenomen door Franse modeontwerpers die kleding wilden creëren die comfortabeler en meer casual was dan eerdere outfits. Tijdens deze periode was mode erg complex en veeleisend, waardoor veel mensen op zoek gingen naar iets eenvoudiger en comfortabeler. De introductie van loungewear in de mode was een revolutionaire stap omdat deze kledingstijl bewegingsvrijheid mogelijk maakte en veel minder veeleisend was dan traditionele kleding.

In de jaren negentig werd loungewear nog populairder door de introductie van een groot aantal producten zoals trainingspakken, hoodies, T-shirts en leggings. Loungewear is onderdeel geworden van de populaire cultuur, vooral onder de jongere generaties die het comfort en de vrijheid die deze kledingstijl biedt, waarderen. 

Loungewear bestaat vaak uit zachte, comfortabele stoffen zoals katoen, linnen of wol, en kenmerkt zich door een losse snit en comfort. Kleding in loungewear-stijl is meestal gemaakt van gebreide stoffen, hoewel er ook kleding is gemaakt van stoffen, bijvoorbeeld grotere pyjama's.

Tegenwoordig is loungewear niet alleen kleding die je thuis draagt, maar ook een modieus alternatief voor de sport- en vrijetijdskleding die we dagelijks dragen. Loungewear kan bestaan ​​uit verschillende kledingstukken, zoals sweatshirts, broeken, overhemden, jurken of truien, en hun gemeenschappelijke kenmerk is comfort en bewegingsvrijheid.
Loungewear wordt ook vaak gedragen tijdens het reizen, omdat je er hierdoor comfortabel en stijlvol uit kunt zien tijdens lange vluchten of autoritten. Omdat loungewear eleganter is dan gewone sportkleding, zorgt het voor comfort en vrijheid met behoud van een modieuze look.

De laatste tijd heeft loungewear aan populariteit gewonnen als gevolg van de COVID-19-pandemie, die ons dwong meer tijd thuis door te brengen. Comfortabele en stijlvolle loungewear is een ideale oplossing geworden voor quarantaine en werken op afstand, en zorgt er tegelijkertijd voor dat u een modieuze look en comfort kunt behouden tijdens videogesprekken of online vergaderingen.